Hírek

Játékos tanulás Balatonfűzfőn

Bűn-és baleset-megelőzési programokat tartottak a balatonalmádi rendőrök.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai egy városi rendezvényen jártak 2021. június 26-án, Balatonfűzfőn. A nyári forróság sem tartotta vissza az érdeklődőket a meghirdetett programtól. A strandra látogató helyi lakosság mellett a nyaraló vendégeket is megszólították az egyenruhások, kiemelten az áldozattá válás, a bűn- és baleset-megelőzés, valamint a vagyonvédelem jegyében.

A kisebbek közlekedési és bűnmegelőzési játékokkal játszhattak, míg a nagyobbak frissíthették a KRESZ tudásukat, és az úgynevezett részeg szemüveg segítségével megtapasztalhatták, milyen veszélyeket rejt magában az alkoholos befolyásoltság. A rendezvényre érkező lovas rendőröket nagy örömmel fogadták a strandolók.

Az érdeklődők tájékoztatást kaptak a strandi lopások, gépkocsi-feltörések, besurranások megelőzésével kapcsolatban, valamint a rendőrök hasznos információval látták el őket, hogy a „törölköző széf” helyett az értékmegőrzőkben helyezzék el az iratokat, mobiltelefonokat, értékeiket, a gépkocsiban ne hagyjanak látható helyen táskákat, és az ablakokat is mindig zárják be, ha elhagyják a nyaralót, házat, akármilyen rövid időre is mennek el. Amennyiben bűncselekmény áldozatává váltak azonnal értesítsék a rendőrséget, ezzel is elősegítve a felderítés eredményességet és a kármegtérülést.

Bűn- és baleset-megelőzés

Bűn- és baleset-megelőzés