Hírek

Jégkaparókat osztott a balmazújvárosi körzeti megbízott

A helyi egyenruhás a fagyos reggelek beköszöntével a balesetek elkerülése és megelőzése érdekében jégkaparót ajándékozott a gépkocsivezetőknek.

Beköszöntött a zordabb időjárás, a balmazújvárosi lakosok is kemény fagyra ébredhettek 2021. január 18-án. A helyi körzeti megbízott a meglehetősen hideg reggel ellenére ezen a napon is ellenőrizte, hogy a járművezetők megfelelően elvégezték-e elindulás előtt – a kilátást tökéletesen biztosító – pára vagy jégmentesítést. Szeifert Balázs rendőr főtörzsőrmester hasznos balesetmegelőzési tanácsok mellé minden sofőrnek jégkaparót ajándékozott, mellyel megfelelően le lehet takarítani a gépjármű ablakait és tükreit.

A balesetek megelőzése érdekében kérjük, fogadják meg az alábbi hasznos tanácsokat:

  • Elindulás előtt mindig ellenőrizzék a gépjárműveket, teljesen tisztítsák meg a szélvédőt, és távolítsák el a ráfagyott, ráhullott csapadékot!
  • A havat, jeget ne csak a szélvédőről takarítsák le, hanem a jelző- és világító berendezésekről is! Amennyiben lehetőség van rá, a motorháztetőn, a gépkocsi tetején se hagyjanak havat, mert az a haladás során leeshet, és másokat veszélybe sodorhat!
  • A belső párásodás megszüntetése nélkül ne induljanak útnak! A legjobb módja szélvédők szárításának az üvegekre irányított, intenzív fokozatra kapcsolt légkondicionáló használata.

Balesetmentes közlekedést kíván a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság!