Hírek

Jogosítványa nem volt a sofőrnek, de kábítószert találtak a kocsiban a rendőrök

A veszprémi nyomozók gyanúsítottként kihallgattak két 20 éves férfit, és egy 17 éves lányt.

A veszprémi rendőrök 2021. január 7-én, 6 óra 30 perckor Hajmáskér külterületén ellenőriztek egy járművet, és igazoltatták annak vezetőjét, valamint két utasát. A rendőrök megállapították, hogy az autót vezető fiatal férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A gépkocsi átvizsgálása során egy táskából előkerült egy gáz- és riasztófegyver, egy töltényhüvely és további egy kispuskalőszer, illetve két kábítószergyanús anyagot tartalmazó alufólia-csomagot is találtak a járőrök. A két 20 éves veszprémi férfival és a 17 éves hajmáskéri lánnyal szemben orvos jelenlétében kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely mindhárom személy esetében pozitív eredménnyel zárult.

Az elkövetőket előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták őket. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két 20 éves veszprémi férfi az elmúlt időszakban több alkalommal árult kábítószert.

A 17 éves hajmáskéri lány ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. 

A jogosítvánnyal nem rendelkező 20 éves veszprémi férfi a munkaadója telephelyéről annak tudta és beleegyezése nélkül vitte el az autót, így ellene kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése mellett jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is indult nyomozás. A vezetői engedély hiányát, a gáz- és riasztófegyver, a töltényhüvely és a lőszer engedély nélküli viselését pedig szabálysértési eljárásban vizsgálják a rendőrök.

A másik 20 éves veszprémi férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A két férfit bűnügyi őrizetbe vették.