Hírek

Kábítószer és új pszichoaktív anyag is volt a fiatal táskájában, a rendőrök elfogták

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A járőrök 2020. január 17-én, délután Tapolcán igazoltattak egy 19 éves kisapáti nőt. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a fiatal tudatmódosító szer hatása alatt áll. A nőt ezután a rendőrök elfogták, és mintavétel céljából előállították, majd a ruházatának átvizsgálásakor egy simítózáras tasakban rózsaszínű tablettát és alufóliába csomagolt zöld növényi anyagmaradványt találtak nála.  Az eljárás során végzett szakértői vizsgálatok igazolták, hogy a 19 éves nőnél talált tabletta kábítószernek, míg a zöld növényi anyagmaradvány új pszichoaktív szernek minősül, mely utóbbi jelenlétét a nő szervezetében is kimutatták.

A fiatalt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, és ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást. Az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos szabálysértés miatt pedig külön szabálysértési feljelentéssel éltek vele szemben.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.