Hírek

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetben

A Baranya megyei rendőrök elfogtak egy 34 éves aranyosgadányi férfit, aki a gyanú szerint kábítószerrel kereskedett. Vele együtt az anyagot átvevő kábítószer-fogyasztót is előállították, mindkettőjük ellen büntetőeljárás indult.

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit vett őrizetbe 2021. január 25-én a Pécsi Rendőrkapitányság. A 34 éves férfi a gyanú szerint az elmúlt években több alkalommal adott el kábítószernek minősülő anyagot egy 54 éves pécsi ismerősének. A 34 éves férfi a fenti napon 20 óra 30 perc körül Pécsett, a Maléter Pál úton adta át az anyagot az 54 éves férfinek. Ezt követően a pécsi nyomozók a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőreivel mindkét férfit elfogták, majd előállították. Az intézkedés során az 54 éves férfi ruházatából előkerült az előzőleg átvett bódító hatású szer, amelyet a rendőrök lefoglaltak.

Mindkét férfival szemben kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, amely metamfetaminra pozitív eredményt mutatott. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket, az 54 éves férfi ellen kábítószer birtoklás miatt indítottak büntetőeljárást.