Hírek

Kábítószert szállító autóra csapott le a rendőrség Budapesten

A zuglói rendőrök több mint 1 kilogramm kábítószergyanús anyagot, valamint közel 120 ezer forintot és 690 eurót foglaltak le a két férfitól.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2021. március 8-án 17 óra 50 perckor akartak megállítani egy autót Budapesten, az M3-as autópálya bevezető szakaszán. Az autó vezetője nem állt meg a rendőri jelzésre, hanem továbbhajtott a belváros felé. A rendőrök követték a kocsit, ami egy Dózsa György úton lévő építkezés mellett állt meg, a sofőr és utasa pedig futva próbáltak tovább menekülni, de elfogták őket.

A járőrök a kocsi átvizsgálásakor a csomagtartóban 1194 gramm kábítószergyanús anyagot találtak, amelyet a zuglói nyomozók lefoglaltak. A kutatásban részt vett a BRFK Tywin nevű kábítószer-kereső kutyája és vezetője is, azonban más tiltott szert nem találtak.

A 27 éves montenegrói sofőrt és 31 éves szerb utasát előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányságára, ahol a nyomozók kábítószer birtoklás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.​