Hírek

Kavics-go program a szabályos kerékpározásért

Várpalotán folytatódik a baleset-megelőzési program.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Várpalotai Városi Balesetmegelőzési Bizottság egy helyi szervezettel együttműködve 2021 márciusában Kavics-go elnevezéssel új prevenciós programot szervezett, melynek következő része 2021. május 25-én indult és május 31-ig tart. A projekt lényege, hogy a város különböző pontjain olyan kavicsokat helyeznek el, melyekre színes piktogramokat festettek a közlekedési szabályokkal kapcsolatosan. Ezúttal a kavicsokat a várpalotai kerékpárút mentén rejtették el. A vállalkozó kedvű játékosok – gyerekek és felnőttek egyaránt – feladata az, hogy mind a hét kötelező biciklitartozékot ábrázoló kavicsot megtalálják, majd egy fényképet készítsenek saját kerékpárjukról, melyen rajta vannak ezek a felszerelések.

A fotókat 2021. június 5-én a városi sportnapon lehet bemutatni a rendőrség által felállított  baleset-megelőzési sátornál. Minden eredményes résztvevő láthatóságot elősegítő ajándékot kap.

A program célja, hogy a közúti forgalomban szabályosan felszerelt és kifogástalan műszaki állapotú kerékpárral vegyenek részt a közlekedők, és erre ösztönözzék családtagjaikat, ismerőseiket is.