Hírek

Kerékpárt lopott, mert haza akart jutni

Lezárt kerékpárt lopott egy férfi Békéscsabán. A rendőrök rövid időn belül elfogták és lopás gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Békéscsabán, a Lipták András utcában, 2020. november 22-éről 23-ára virradó éjjel, éjfél körül igazoltattak a rendőrjárőrök egy kerékpárt toló férfit. Az ellenőrzéskor a rendőrök megállapították, hogy a 40 éves békési férfi a biciklit nemsokkal korábban Békéscsabán, egy Gyulai úti kerékpártárolóból hozhatta el. A férfit a rendőrök ezért előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. Kihallgatásán elismerte, hogy ő vitte el a biciklit, mert haza akart vele jutni. A lezárt kétkerekűről téglával törte le a lakatot. A rendőrök az ellopott kerékpárt lefoglalták és továbbra is várják a tulajdonos jelentkezését.

A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. március 2-án továbbította az ügyészségre.