Hírek

Készenléti rendőrök állították meg a lopott fát szállító autót és utasait

A Makó külterületén  történt intézkedés egyenlege : három elkövető, egy körözött  férfi, közel négy mázsa fa és egy sofőr, akinek sosem volt jogosítványa.

A Készenléti Rendőrség szegedi osztályának állománya 2021. január 5-én 11 óra 45 perckor állítottak le egy kisteherautót a Makót Királyhegyessel összekötő úton. A gépkocsi rakterében megközelítően négy mázsa akácfát is találtak a rendőrök. Ennek eredetére vonatkozóan a sofőr úgy nyilatkozott, hogy a tulajdonos engedélye nélkül, a közeli erdőből hozták el két társával, akik szintén az autóban utaztak. A 43 éves sofőr adatait ellenőrizve kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, jogosítványa sosem volt.

A gépkocsi egyik utasáról az ellenőrzés során megállapították, hogy körözi a rendőrség.  A 30 éves férfi egy ellene korábban lefolytatott szabálysértési ügyben kapott pénzbírságot nem fizette be.

Tekintettel az érvényben lévő körözésre, a megtalált lopott fára, valamint az engedély nélküli vezetésre, a  két férfit, valamint a lopásban közreműködő harmadik társukat további intézkedésre a rendőrök előállították a Makói Rendőrkapitányságra.