Hírek

Két feltételezett drogdílert vettek őrizetbe a budapesti rendőrök

A belvárosi nyomozók több mint egy kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2020. január 4-én 20 óra körül állítottak meg egy autóst a Széchenyi rakparton. Az intézkedés során a rendőrök megérezték a kocsiból kiáramló marihuánaszagot, így átvizsgálták a férfi ruházatát és gépjárművét is. A 34 éves férfi kabátja belső zsebéből kábítószergyanús anyag került elő, így B. Krisztiánt a járőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra.
A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi kereskedelmi céllal szerzett kábítószert.

Az eljárás során a belvárosi nyomozók egy másik feltételezett terjesztőhöz is eljutottak, akit 2020. január 5-én fogtak el XIII. kerületi lakásában. Az őrizetbe vett személyek lakásán a nyomozók kutatást tartottak, mely során összesen több mint egy kilogramm kábítószergyanús anyagot, valamint azok árusításához használt eszközöket – közel kétezer simítózáras műanyag tasakot – foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 34 éves B. Krisztiánt és a 46 éves J. Zsuzsannát kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.