Hírek

Két helyszín, négy betörés

A bajai rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 30 éves férfit, aki több, Nagybaracskán történt betörés elkövetésével gyanúsítható.

Bejelentés érkezett a rendőrségre február 1-én délelőtt, miszerint ismeretlen tettes a kerítést letaposva bejutott egy nagybaracskai lakóház udvarára, ahol megrongálta a lakás bejárati ajtaját, majd az udvarról egy rézkábel köteget és csatlakozókat vitt magával.

A bajai rendőrök adatgyűjtés alapján rövid időn belül beazonosították, és Nagybaracskán elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható helyi férfit.

A nyomozók gyanúja szerint a 30 éves helybéli korábban is követett el hasonló jellegű bűncselekményt. A gyanúsított háromszor – 2020 decemberében két alkalommal, majd az újév első napján – tört be egy csárdába. Az ablak, illetve az ajtó üvegét megrongálva jutott be a vendéglátóhelyre, ahonnan különböző szeszes italokat lopott el több tízezer forint értékben. 

Bajai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a többrendbeli lopással gyanúsítható 30 éves férfit hallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.