Hírek

Két ittas sofőr is balesetet okozott

Az elmúlt 48 órában a megye útjain közúti balesetben négyen sérültek meg, ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben.

Egy bátai férfi 2021. július 31-én a reggeli órákban tolatott ki háza udvaráról, amikor nem adott elsőbbséget a neki jobbról érkező motorosnak, és a két jármű érintőlegesen összeütközött. A motor vezetője elveszítette uralmát a járműve felett, és elesett. A kétkerekű vezetője a balesetben súlyosan megsérült, őt kórházba vitték.

Egy segédmotoros kerékpár vezetője közlekedett Fácánkertben 2021. július 31-én az esti órákban, amikor ismeretlen körülmények között elveszítette uralmát járműve felett, letért az útról, és egy fának ütközött. A balesetben a motoros az elsődleges információk szerint könnyebben megsérült. A sofőrt megszondáztatták, mely magas értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították. A motoros adatainak ellenőrzése során munkatársaink azt is megállapították, hogy őt korábban eltiltották a vezetéstől, emiatt vezetői engedélye sincsen. A motorossal szemben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon ittas járművezetés vétség és eltiltás hatálya alatti vezetés vétség elkövetése miatt is büntetőeljárást indítanak.

kép

Személyi sérüléses balesetről érkezett bejelentés 2021. augusztus 1-jén az éjszakai órákban. Egy terepjáró vezetője a Duna töltésén közlekedett Bölcske térségében, amikor ismeretlen körülmények között letért az útról a jobb oldali füves töltésoldalra. Ott elvesztette uralmát a jármű felett, és az autó oldalára borult. A balesetben a 23 éves bölcskei sofőr és utasa is könnyebben sérült meg. A férfi a balesetet megelőzően alkoholt fogyasztott, melyet a nála alkalmazott szonda is megerősített. A járművezetővel szemben a Paksi Rendőrkapitányságon ittas járművezetés vétség elkövetése miatt büntetőfeljelentést tettek az egyenruhások.

kép

A hétvégén további hét anyagi kárral járó baleset is történt Tolna megye útjain.

Továbbra is kérünk mindenkit, hogy a nagy melegben még óvatosabban közlekedjenek, figyeljenek egymásra,

… hogy mindenki hazaérjen!