Hírek

Két nap alatt két rablás

A szekszárdi rendőrök őrizetbe vették azt a 19 éves paksi férfit, aki a megyeszékhelyen követte el a bűncselekményeket.

Egy tamási lakos tett feljelentést 2021. január 24-én, hogy egy ismeretlen férfi a hajnali órákban Szekszárdon egy lakóház udvarán megfenyegette, majd elvette kabátját. A rendőrök az eset kapcsán azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és január 25-én elfogtak egy 19 éves paksi fiatalt, aki a sértett kabátját viselte. A férfit a rendőrök elszámoltatták és gyanúsítottként hallgatták ki kényszerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd szabadon engedték.  

Ezután az egyik szekszárdi áruházból érkezett bejelentés 2021. január 26-án a délelőtti órákban, hogy 10 óra 45 perckor ismeretlen személy bement az üzletbe, ahonnan megkísérelt ellopni több ruhaneműt. A bolt alkalmazottja észlelte, hogy a férfi lopni akar, ezért az üzlet kijárata közelében felszólította, hogy az eltett dolgokat adja vissza. Az elkövető ekkor menekülni próbált, és az üzlet alkalmazottjával dulakodni kezdett annak érdekében, hogy az ellopott értékeket megtartsa. Az ismeretlen a dulakodás közben a sértett kezét is rángatta, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Az férfi ezt követően a lopott ruhákat hátrahagyva elmenekült. A bejelentést követően a szekszárdi rendőrök rövid időn belül a helyszínre értek, és adatgyűjtésbe kezdtek.  

kép

A járőrök a bűncselekmény helyszínétől nem messze ellenőriztek egy férfit, aki nem saját, hanem testvére adatait diktálta be az intézkedés során. A fiatalt végül az arcképfelismerő rendszerrel sikerült azonosítani. Az ellenőrzött azonos volt azzal a személlyel, aki vasárnap éjjel fenyegetéssel vette el a sértett kabátját. Az egyenruhások végül előállították a fiatalt.

A nyomozók a beszerzett bizonyítékok alapján a 19 éves paksi férfit gyanúsítottként hallgatták ki egyrendbeli rablás bűntett és egyrendbeli rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, aki a vallomástételt megtagadta. Az elkövetőt őrizetbe vették, és a szekszárdi rendőrök előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására is.  

A nyomozók vizsgálják azt is, hogy a férfinak volt-e társa a bűncselekmények elkövetésekor.