Hírek

Két nap alatt kétszer

A paksi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy daruszentmiklósi férfival szemben folytattak, akit néhány napon belül kétszer is tetten értek ittas járművezetésen.

A dunaföldvári rendőrök ellenőriztek 2020. szeptember 21-én a délelőtti órákban egy személygépkocsit és annak vezetőjét. A 46 éves daruszentmiklósi férfit szondával is megfúvatták, mely pozitív értéket mutatott. Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a férfit nem sokkal korábban jogerősen eltiltották a vezetéstől, így nem rendelkezik az autó vezetésére jogosítvánnyal. Kollégáink a sofőrt további mintavételre előállították. A Paksi Rendőrkapitányságon pedig ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

A férfit a dunaföldvári rendőrök két nappal később újra ellenőrizték a városban. Az intézkedés során úja megszondáztatták, mely ismét pozitív eredménnyel zárult. A 46 éves sofőrt ekkor is előállították.

A rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Paksi Rendőrkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.