Hírek

Kifigyelte hová teszik a lakók a kulcsot, így ment be az ingatlanba

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy jászladányi fiatalkorút.

Egy jászladányi lakos megjelent az egyik helyi ingatlannál 2021. március 18-án 17 óra és 18 óra között, és miután látta, hogy a lakók elmennek otthonról a villanyóra szekrényébe tett kulccsal bement a házba. A fiatalkorú jogsértő a lakásban kutatást végzett, majd különféle élelmiszert, két zenedobozt, valamint készpénzt vitt magával. Adatgyűjtést követően a rendőrök rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit előállítottak a Jászberényi Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt elmondta, hogy többször járt már a háznál, és tudta, hogy a lakók hová teszik az ingatlan kulcsát mikor elmennek otthonról. A rendőrök az eltulajdonított egyik zenedobozt megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták tulajdonosának.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a fiatalkorú ellen. 

Hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává, fogadják meg tanácsainkat!

  • Soha ne hagyják házuk, lakásuk kulcsát a közelben elrejtve! A szőnyeg, vagy épp a villanyszekrény, de még az ajtó mellett álló virágcserép sem biztonságos hely a kulcsoknak, vigyék mindig magukkal! A családtagoknak készíttessenek másolatot! Ne könnyítsék meg a tolvajok dolgát!
  • Házuk kertkapuját, lakásuk ajtaját mindig zárják be, és az ablakokról se feledkezzenek meg! Figyeljenek erre akkor is, ha otthon tartózkodnak, hiszen a besurranó tolvajok a figyelmetlenséget használják ki! A mindig bezárt kapu, bejárati ajtó, ablak védvonalat jelent az értéktárgyaik és a betörők, a tolvajok között.

Ha betörtek Önökhöz, azonnal értesítsék a rendőrséget! Ne változtassák meg a helyszínt, ne tegyenek rendet, mert ez megnehezíti az elkövetők felkutatását!