Hírek

Kihasználta az alkalmakat

Nyitva hagyott épületekbe surrant be egy sükösdi férfi, a bajai rendőrök elfogták.

2020 nyarán egy nagybaracskai kazánházat és egy sükösdi ingatlant hagytak nyitva tulajdonosaik. Ezt kihasználva besurrantak az épületekbe, és egy láncfűrészt, valamint két mobiltelefont zsákmányoltak ismeretlenek.

A rendőrök a nyomozás során beazonosították és elfogták azt a sükösdi férfit, aki mindkét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

Vele szemben lopás miatt indult büntetőeljárás. Ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték a rendőrök, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Fogadják meg bűnmegelőzési ajánlásainkat:

  • Ha otthon tartózkodnak, napközben is zárják be a kaput, a bejárati ajtót, hiszen nem biztos, hogy észreveszik a hívatlan látogatót! Miközben a szobában tévéznek, a tolvaj csendben magával viheti a bejárat közelében található értékeiket.
  • A zsákmány többnyire mobiltelefon, óra, ékszer, táska személyes iratokkal, készpénzzel. Az anyagi veszteségen túl, ilyenkor az okmányok pótlása csak fokozza a kárt és a bosszúságot.
  • Előfordult, hogy amíg a tulajdonos a lakása előtt dohányozott, a tettes észrevétlenül bejutott az előszobába és a fogason lógó kabát zsebéből tulajdonított el egy pénztárcát. Ha csak rövid időre hagyják el lakásukat, vendégeiket kísérik ki vagy éppen ismerőseikkel váltanak pár szót, akkor is mindig zárják be az ajtót!
  • Aki kertes házban lakik, ne feledkezzen meg arról, hogy a kerti munka hevében fel sem tűnik a rossz szándékú látogató érkezése! Amíg a kert hátsó végében dolgoznak, vagy esetleg csak kint pihennek, a nyitva hagyott kapun, ajtón keresztül a tettes gond nélkül bejuthat otthonukba és észrevétlenül távozhat értékeikkel együtt. Az utcai kapu, a lakás ajtaja, ablakai ilyenkor legyenek bezárva.

Igaz a mondás, alkalom szüli a tolvajt. Könnyelműségükkel ne segítsék hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz! Egy kis odafigyeléssel elsősorban Önök óvhatják meg magukat attól, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak, annak kellemetlen következményeitől, a felesleges bosszúságoktól!