Hírek

Kisteherautókra szakosodtak – a fővárosi rendőrök elfogták őket

A gyanú szerint a két férfi összesen több százezer forintot zsákmányolt Zuglóban és Kőbányán.

Egy X. kerületi utcában törte be valaki egy parkoló furgon ablakát 2021. március 10-én délelőtt. Egy szemtanú látta, ahogy az elkövető kivesz valamit az utastérből, majd  egy személyautóval elhajt. Nem sokkal korábban a XIV. kerületben történt hasonló lopás. A bűncselekmény helyszínén látott autót a kőbányai és zuglói rendőrök még aznap délután megállították az M3 autópályán.

A feltartóztatott járműben ülő két férfit a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő. Az utasnál közel 200 ezer forintot találtak a rendőrök. A beszerzett adatok alapján a 47 éves mátraverebélyi és 36 éves ecsegi férfi február 17-én is követett el hasonló bűncselekményt Budapest XIV. kerületében. Akkor 500 ezer forintot vittek el egy rakodás alatt lévő teherautóból.

A zuglói nyomozók a két férfit egyrendbeli lopás bűntett, valamint kétrendbeli lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Budai Központi Kerületi Bíróság a 2021. március 12-én hozott végzésében az ecsegi férfi letartóztatásáról és a mátraverebélyi férfi bűnügyi felügyeletéről döntött.