Hírek

Komárom-Esztergom megyei őrizetbe vételek az elmúlt 24 órában

Körözöttek és a vezetéstől eltiltott személy is került a rendőrök kezére. Rendzavarás miatt is őrizetbe került egy férfi.

A rendőrök 2021. január 20-án 9 órakor Esztergomban, a Táti úton észleltek egy személygépkocsit, amiben egy keresett férfi tartózkodott. Igazoltatták a 40 éves pilismaróti lakost és megállapították, hogy ellene a Tatabányai Törvényszék körözést rendelt el, mivel a jogerősen kiszabott pénzbüntetését nem fizette meg, az átváltoztatott szabadságvesztés büntetést nem kezdte meg. A keresett férfit a rendőrkapitányságra előállították.

A dorogi rendőrök 11 óra 23 perckor Kesztölcön ellenőriztek egy személygépkocsit, amiben egy 47 éves helyi lakos is tartózkodott. A rendőrök az igazoltatás során megállapították, hogy a férfi ellen az Esztergomi Rendőrkapitányság körözést adott ki kábítószer birtoklása miatt. A férfit a Dorogi Rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették, majd gyanúsítottként kihallgatták.  

A tatabányai rendőrök 13 órakor igazoltattak egy 30 éves férfit, aki ellen az Oroszlányi Rendőrkapitányság és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot. A férfit a tatabányai nyomozók lopás miatt, az oroszlányi rendőrök jármű önkényes elvétele miatt hallgatták ki gyanúsítottként.  

A kisbéri rendőrök 14 óra 55 perckor Bakonyszombathely közelében ellenőriztek egy személygépkocsit és annak utasait. A járőrök megállapították, hogy a 26 éves járművezetőt a Győri Rendőrkapitányság 2021. december 27-ig a járművezetéstől eltiltotta. A férfit a Kisbéri Rendőrkapitányságra előállították. Az is kiderült, hogy a gépkocsira nincs kötve biztosítás és a sofőr az átírási kötelezettségnek sem tett eleget, valamint a járművet a forgalomból is kitiltották. A férfi ellen szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök, valamint őt őrizetbe vették a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

Az oroszlányi rendőrök 18 óra 30 perckor bejelentés alapján intézkedtek egy oroszlányi benzinkúton, mivel ott egy ittas férfi agresszívan viselkedett. A rendőrök előtt már jól ismert 28 éves helyi lakost a rendőrkapitányságra előállították, ahol a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették.