Hírek

Közel 6,5 millió forint értékű marihuánát vontak ki a forgalomból a budapesti rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói egy XVII. kerületi házban fogták el a dílert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály, a Bűnügyi Bevetési Osztály és a XVII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói 2021. január 27-én reggel XVII. kerületi házában elfogták a 36 éves B. Györgyöt, aki a gyanú szerint kábítószert árult.

A rendőrök a férfi elfogását követően kutatást tartottak, amely során a hálószobában, illetve egy lépcső alatti tárolóban több mint két kilogramm marihuánát, 140 gramm kábítószergyanús anyagot – a gyanú szerint speedet –, mérleget, nejlontasakokat, vákuumfóliázót és közel 6 millió forintot találtak. A lefoglalt kábítószer értéke mintegy 6,5 millió forint. A rendőrök a házban két gáz- és riasztófegyvert, valamint két másik pisztolyt találtak, ezeket szakértők vizsgálják.

A nyomozók B. Györgyöt előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol vele szemben kábítószergyorstesztet alkalmaztak, ami pozitív jelzést adott. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.