Hírek

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény a fiatalok elleni vád

A rákosmentei rendőrök befejezték annak a két fiúnak az ügyét, akik azért tettek bevásárlókocsit és kukát a sínekre, hogy az ütközéseket videóra vegyék.

A XVII. kerületi rendőröket 2020. augusztus 16-án a reggeli órákban a Rákoshegyi vasútállomáshoz riasztották, mivel ott egy személyvonat elsodort egy síneken lévő bevásárlókocsit.

Az információgyűjtés közben a járőrök mellett elment egy másik vonat, ami szintén nekiütközött valaminek; később kiderült, hogy ezúttal egy műanyag kuka volt a síneken.

A helyszínt körbejárva a rendőrök két fiatal fiút találtak az erdőben, akik elmondták, hogy ők tették a kukát és a bevásárlókocsit a sínekre azért, hogy az ütközésekről videót készítsenek. A 14 éves és a 15 éves fiúk elismerték azt is, hogy három nappal korábban is tettek bevásárlókocsit vonatok elé, melyről szintén csináltak videót.

A feltételezett elkövetőket a rendőrök elfogták, majd közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rákosmentei nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait átadták az illetékes ügyészség részére.