Hírek

Krosszmotorokkal, jogosítvány nélkül járták az erdőt is

Bátaapáti település körzeti megbízottja nyolc Baranya megyei fiatal ellen tett feljelentést, akik hatósági jelzés- és felelősségbiztosítás nélküli motorokkal közlekedtek erdős területen. Akadt köztük egy 13 éves fiú is, aki szülei engedélye és jogosítvány nélkül motorozott.

Az elmúlt időszakban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, hogy quadokkal és krosszmotorokkal az erdészeti törvény tiltása ellenére erdős területeken átszelve közlekednek. Emiatt a szolgálatban levő kollégáink fokozottan ellenőrzik a motorosokat. Bátaapáti település körzeti megbízottja 2021. március 15-én a délutáni órákban igazoltatott egy krosszmotoros társaságot. A zömében huszonéves fiatalok Baranya megyéből erdőn keresztül érkeztek a településre. A motorok legalább 125 cm3-esek voltak, de egyiken sem volt rendszám, a járművek egyikére sem volt kötelező felelősségbiztosítás, továbbá egyik sem felelt meg a kötelező műszaki előírásoknak. A sofőrök egyike sem rendelkezett a járművek vezetéséhez szükséges jogosítvánnyal. A motorosok között volt egy 13 éves fiú, aki édesapja 600 cm3-es motorjával közlekedett szülei tudta nélkül. Érte az esti órákban családtagjai jöttek el a Bonyhádi Rendőrkapitányságra.

Munkatársunk mind a nyolc motorossal szemben szabálysértési feljelentést tett.

A magyar jogszabályok szerint egy erdő hiába magánterület, ha az nincsen körbe kerítve és lezárva, akkor ott a KRESZ előírásai érvényesek. Az erdei utakon és erdőben a törvény értelmében quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral közlekedni tilos.