Hírek

Lakókocsiból lopott a férfi, a rendőrök eljárást indítottak ellene

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Egy gazdasági társaság képviselője tett feljelentést a rendőrségen 2021. január 21-én, délelőtt arról, hogy cégük hajmáskéri telephelyére ismeretlen tettes betört. Az eljárás adatai szerint az ingatlan területén lévő és irodaként működtetett zárt lakókocsi ablakát befeszítve oda bemászott, majd egy laptopot, valamint készpénzt lopott el hatvanezer forintot meghaladó értékben.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök 2021. január 22-én, délben a feltételezett elkövetőt a lakásán elfogták, majd előállították, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsított lakóhelyén megtartott házkutatás során a bűncselekményből származó laptopot megtalálták, melyet az 50 éves hajmáskéri férfi előzőleg a szennyestartóban rejtett el. A nyomozás során a rendőrök megállapították azt is, hogy az elkövető 2021. január 21-én, este egy másik hajmáskéri ingatlanba is bement lopási szándékkal, de a garázsban kutató férfit a tulajdonos megzavarta, így csak egy kompresszorfúvókát vitt el.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.