Hírek

Lezárt akta – A megalapozott gyanú szerint, a takarítónő tulajdonította el az időskorú sértett megtakarított pénzét

A szolnoki nyomozók vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az ügyészségnek.

Bejelentés érkezett a Szolnoki Rendőrkapitányságra 2020. december 14-én, mert ismeretlen személy 2020. december 11-én 12 óra és 2020. december 13-án 12 óra között eltulajdonította a sértett megtakarított pénzét. A bejelentést követően a rendőrök helyszíni szemlét tartottak, nyomokat rögzítettek és adatokat gyűjtöttek.

A sértett tanúkihallgatása során elmondta, hogy a jelzett időben mindvégig otthon tartózkodott, és pontosan megadta azon személyek körét, akik meglátogatták őt. Az egyenruhások megállapították, hogy a feltételezett elkövető alkalmanként takarítani járt a szépkorú sértetthez, és ekkor vett ki pénzt a nagyszobai vitrinben elhelyezett pénztárcából. A nyomozók elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 66 éves szolnoki nőt, aki beismerte tettét. A rendőrök kutatást tartottak a terheltnél, és az eltulajdonított készpénzt megtalálták nála.

A Szolnoki Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a napokban az iratokat vádemelési javaslattal a Szolnoki Járási Ügyészségnek megküldték.