Hírek

Lezárt akta: A sofőr ittas volt, a kocsi tulajdonosa átengedte neki a vezetést

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 18 éves és egy 22 éves férfi ellen folytattak, járművezetés ittas állapotban és járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az egyenruhások 2020. augusztus 9-én 10 óra körül Hajdúhadház területén ellenőriztek egy autót és annak utasát. Az intézkedés során kiderült, hogy a kocsi sofőrje, egy 18 éves helyi férfi szeszesitalt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. Az autó utasa, egy 22 éves tiszalöki lakos, aki a jármű tulajdonosa volt, tudott arról, hogy ismerőse a vezetés megkezdése előtt alkoholt ivott, előzőleg együtt italoztak.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét férfivel szemben büntetőeljárást indított. A sofőrt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével gyanúsították meg. Az autó 22 éves tulajdonosát, járművezetés tiltott átengedése vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi azzal védekezett a rendőrségen, hogy azért engedte meg barátjának, hogy ittasan vezessen, mert kettőjük közül ő kevésbé volt ittas.

A hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.