Hírek

Lezárt akta: Arany nyakláncot rabolt

A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Mint arról korábban beszámoltunk, bejelentés érkezett a 112-es segélyhívóra 2020. szeptember 21-én este fél kilenc előtt, hogy Tolnán a Deák Ferenc utcában egy üzlet előtt ismeretlen személy egy ott tartózkodó helyi férfi nyakából kitépte arany nyakláncát, majd egy autóval elment.

A helyszínre rövid időn belül kiérkeztek a Tolnai Rendőrőrs járőrei, akik az elsődleges adatgyűjtés során kiderítették, hogy az elkövető, miután kitépte az ékszert az 56 éves sértett nyakából, egy alkalommal ököllel arcon is ütötte őt.

Az egyenruhások és a nyomozók együttműködésének, hely- és személyismeretének köszönhetően alig egy órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható 35 éves helyi férfit, akit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgattak ki. A lakásán tartott kutatás során megtalálták, majd lefoglalták az ellopott ékszert is. A gyanúsított a cselekmény elkövetését elismerte, de tettére magyarázatot adni nem tudott.

A nyomozók a Szekszárdi Járási Ügyészségen előterjesztést tettek a 35 éves tolnai férfi letartóztatásának indítványozására, őt a Szekszárdi Járásbíróság letartóztatta. A rabló azóta is büntetés-végrehajtási intézetben van.

A tolnai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.