Hírek

Lezárt akta: bíróság elé állítás embercsempészés bűntett miatt

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a 31 éves és 44 éves román férfiakkal szemben folytatott büntetőeljárást.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának információi alapján a Devecseri Rendőrőrs munkatársai egy német rendszámú kistehergépkocsit állítottak meg a 8-as számú főúton, Devecser közelében 2021. január 11-én, 10 óra 42 perckor. A gépkocsit egy 31 éves román férfi vezette.

Az Ausztria felé tartó járműben a sofőrön és egy 44 éves román utason kívül 6 férfi és 2 nő utazott, ők jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat.

A két román férfit, valamint az utasokat előállították. A 31 éves sofőrt és 44 éves segítőjét őrizetbe vették, és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrök az eljárás során beszerzett adatok eredményeként a nyomozás vizsgálatát befejezték, és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

A magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.