Hírek

Lezárt akta: emberölés kísérlete

A Pest megyei vizsgálók befejezték egy 2019-ben elkövetett élet elleni ügy nyomozását.

Kocsmáról kocsmára járt 2019. szeptember 14-én az a most 34 éves férfi, aki utolsó söntéses állomásán verekedésbe keveredett. A tápiósági söröző előtt tört ki a balhé, amelybe bekapcsolódott, majd részéről egy késsel zárt le. Az egyik ott lévő férfit hatszor szúrta meg, a zsámbéki áldozat a fején, a mellkasán és a hasán szenvedett sérüléseket. A szúrt sebek közül két hasba hatoló okozott mellkasi és hasi vérgyülemet, rekeszizom- és májsérülést, életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A támadó hazatámolygott ám a másnapi kihallgatásán sem tudott néhány kérdésre egyértelmű választ adni, elmondása szerint emlékfoszlányai “alkoholos sokkos állapotának” következményei. Arra emlékezett, hogy részt vett a verekedésben, a szúrások nem rémlettek számára, viszont azt furcsállotta, hogy hazafelé az addig zsebében tartott késsel a kezében futott.

A jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt álló, 34 éves helyi férfi ellen emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.