Hírek

Lezárt akta: felszámolt bűnbanda

A ráckevei rendőrök befejezték egy 2018-as ügy nyomozását. Volt ott kokainkereskedelem, speed és marihuána, kiegészítésként vágóhídról lopott hússal üzletelés.

A rendőrökhöz 2018 novemberében eljutott, kábítószer-kereskedelemről szóló információ feldolgozása hónapokig tartott, a rajtaütés megszervezéséhez, megvalósításához minden szükséges előkészületet megtettek. Végül 2019. április 10-én gyűjtötték be azt a három férfit, akik drogokat terítettek Ráckevén és környékén – a gyanú szerint.

Az akkor 22 éves B. Bence, valamint a 23 éves Sz. Máté úgy döntöttek, kokain eladásával biztosítják a mindennapi betevőjüket. A fiatalabb végezte a beszerzést, társa vállalta az eladással járó feladatokat. Osztottak, szoroztak, 17 és 20 ezer forint között lőtték be a drog grammonkénti árát. A kereskedés néhány hónapja alatt kialakult ügyfélkörük, adták-vették a cuccot – míg a rendőrök be nem szüntették az illegális üzletet. A páros idősebb tagja alkalmanként mástól is szerzett anyagot, egy 23 éves cimborájától, akinek az amfetamin volt a fő profilja.

Sz. Máté később nem elégedett meg a drogkereskedelemből beeső pénzzel, egyik vágóhídon dolgozó ismerősével összefogva lopott húst kezdtek árulni. A nő kezdetben csak saját használatra dézsmálta munkaadója termékeit, később nagyobb tételben hordta haza a bélszínt, a szalámit, a pörkölthúst, a májast, a hátszínt és a fehérpecsenyét. Néhány hónap alatt kb. 100 rúd szalámit, 80 kg húst, 60 sonkát és 15 májast lopott ki munkahelyéről, a szalámin és a pörkölthúson aztán 1500, a bélszín kilóján 3000 forintért adott túl.

A 2019. április 10-ei rajtaütéskor az elfogásokon kívül az érintettek lakásait is átkutatták. Mind a kábítószer-kereskedelemre, mind a lopásra elegendő bizonyítékot foglaltak le. Eladásra váró drog, temérdek önzáró tasak, digitális mérlegek, pénz, sőt a szalámikhoz tartozó csomagolóanyag.

A nyomozást hat gyanúsítottal szemben fejezték be a ráckevei rendőrök. Két férfit orgazdaság vétségével, a munkaadóját megkárosító nőt lopás bűntettével gyanúsítják.

A három férfi közül az azóta is letartóztatásban lévő B. Bence és a bűnügyi felügyelet alatt álló H. Dezső ellen kábítószer-kereskedelem, a szintén bűnügyi felügyelet alatt álló Sz. Máté ellen kábítószer-kereskedelem és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Ráckevei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.