Hírek

Lezárt akta: foglalkozási szabályt szegett a sofőr

Vádemelést javasolnak a kecskeméti rendőrök egy 50 éves helybéli ellen, aki szabálytalanul szállított a furgonjában salétromsavat, amely kiömlött, és két mentősnek könnyebb sérülést okozott.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult nyomozás Kecskeméten egy közúton történt eset kapcsán. A mentőszolgálat munkatársai 2019. augusztus 12-én délután a megyeszékhelyen, Műkertváros területén láttak el egy beteget, amikor több állampolgár jelezte nekik, hogy a közeli körforgalomban egy furgon vesztegel, és citromsárga füst ömlik ki belőle. A mentősök azonnal a járműhöz mentek, és egyikük azonnal felismerte, hogy vélhetően salétromsav gőze került a levegőbe, így értesítették a katasztrófavédelmi hatóságot. A két férfi gondoskodott arról, hogy a járműben utazó személyek biztonságos távolságba kerüljenek, ám eközben a sárga füsttől torok- és bőrirritáció lépett fel náluk, így könnyű sérüléseket szenvedtek. A helyszínre érkező tűzoltók a salétromsav gőzének semlegesítéséről intézkedtek.

 A történtek tisztázása érdekében nyomozást rendeltek el a Kecskeméti Rendőrkapitányságon. Ennek során kiderült, hogy az egyébként őstermelőként tevékenykedő autóvezető foglalkozási szabályt szegett azzal, hogy a veszélyes anyagnak minősülő salétromsavat nem megfelelő körülmények között szállította. Az 50 éves férfi a szállítmány rögzítéséről nem gondoskodott megfelelően. Így fordulhatott elő, hogy kanyarodás során az egyik hordó felborult és szétrepedt, tartalma pedig kölcsönhatásba lépett a jármű fém alkatrészeivel, ami irritációt kiváltó füstöt eredményezett.

 A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a nyomozás befejeződött, a rendőrök vádemelést javasolnak a gondatlan sofőr ellen.