Hírek

Lezárt akta: nyitott autóból lopott, a rendőrök perceken belül elfogták

A hódmezővásárhelyi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival szemben, aki egy parkoló autóból elvitte a tulajdonos értékeit a városban. Lopás miatt kell felelnie.

A megalapozott gyanú szerint a 33 éves férfi 2020. november 28-án délelőtt lett figyelmes egy belvárosban leállított gépkocsira, amit a tulajdonosa nyitva felejtett. A feltételezett elkövető körbenézett, majd amikor megbizonyosodott arról, hogy senki sem látja, átkutatta a járművet. Távcsövet, mobiltelefont és két headset-et vett magához, majd sietve távozott.

Az egyik szomszéd azonban észrevette a lopást, és azonnal értesítette a sértettet. A férfi nyomban az elkövető után eredt, akit a következő utcában utol is ért. A gyanúsított ekkor eldobálta az ellopott tárgyakat és elszaladt. A sértett a 112-es központi segélyhívó számon haladéktalanul bejelentést tett a rendőrségre. A kiérkező járőrök pedig a kapott személyleírások alapján néhány percen belül elfogták az elkövetőt, akit a rendőrkapitányságra előállítottak, gyanúsítottként kihallgattak. Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait megküldte az illetékes ügyészségnek.

A gépjárműből lopások és feltörések megelőzése a tulajdonosok érdeke is. Ezért a rendőrség felhívja a figyelmet,

– mielőtt elhagyják a járművet, győződjenek meg arról, hogy az autót (ajtót, ablakot, napfénytetőt) bezárták!

– ügyeljenek rá, hogy a jármű utasterében (látható helyen) ne maradjon semmilyen csomag, vagy használati tárgy!