Hírek

Lezárt akta: öléssel fenyegetőzött a férfi

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást a 47 éves gyanúsítottal szemben.

Ahogy azt korábban közöltük, emberölés előkészülete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság egy 47 éves pápai lakos ellen. A férfi az elmúlt években többször megfenyegette volt élettársát és annak új párját, hogy megöli őket, valamint a közös gyermeküket is.

Az elkövető 2020. augusztus 12-én egy tőrkéssel a pápai autóbusz-pályaudvarra ment, és ott várta volt élettársát, hogy bántalmazza. Ezt több ismerősének el is mondta a férfi a helyszínen, míg várakozott. A nő, mivel sejtette, hogy volt párja az állomáson várja, máshol szállt le a buszról.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai a férfit 2020. augusztus 13-án pápai otthonában elfogták. A lakásában tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a kést. Az elkövetőt előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrség előterjesztése és az ügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatta a férfit.

 A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.