Hírek

Lezárt akta: Rendőrkézen a verekedők

A Győri Rendőrkapitányság nyomozói befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amit súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt folytattak két győri férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint 2020. október 11-én 18 óra 10 perc körül az egyik győri presszóból verekedésről érkezett a jelzés a rendőrségre. A helyszínen a rendőröknek a presszó alkalmazottja elmondta, hogy két vendégük – akik szinte mindennap megfordulnak náluk – bántalmazott egy harmadikat. Ő megpróbálta ezt megakadályozni, de nem sikerült, mire a mentőket és a rendőrséget értesítette, a két verekedő már elhagyta a helyiséget. A sértettet mindkét elkövető többször ököllel megütötte, és meg is rúgták őt, miután a földre került. A sérülései miatt a bántalmazott férfit a mentők kórházba vitték. A járőrök adatgyűjtést követően a helyszín közelében elfogták az egyik feltételezett elkövetőt, P. Zsolt István 47 éves helybéli lakost, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az adatainak ellenőrzése során az is kiderült, hogy őt a Győri Járásbíróság elfogatóparancs alapján körözte. Előállítását követően a nyomozók súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként később társa, a 46 éves K. Krisztián is rendőrkézre került, és őt szintén súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi beismerő vallomást tett.

A Győri Rendőrkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta és az iratokat a napokban az illetékes járási ügyészségnek megküldte.