Hírek

Lezárt akta: szalagkorlátnak ütközött

A kalocsai rendőrök vádemelést javasolnak a 34 éves helyi férfival szemben, aki ittasan balesetezett az 51-es számú főúton.

Solt külterületén, az 51-es számú főúton közlekedett Kalocsa irányába 2020. szeptember 24-én délután egy 34 éves férfi egy személygépkocsival. A sofőr a 89.850-es méternél – egy balra ívelő kanyar után – áttért a szemközti forgalmi sávba, majd letért az útról, és nekiütközött a szalagkorlátnak.

A járművezetővel szemben felmerült az ittasság gyanúja, így őt vér-vizelet mintavétel céljából előállították. Az igazságügyi vegyészszakértő az alkoholfogyasztás tényét igazolta, ezért a férfit a rendőrök járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A jelenleg szabadlábon védekező kalocsai gyanúsított ügyében a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelés javaslatával adták át az ügyészségnek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, amely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű sofőrje részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

        … hogy mindenki hazaérjen!