Hírek

Lezárt ügy: bankkártyát lopott a férfi, eljárás indult ellene

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon egy 60 éves helyi lakossal szemben. A férfi 2020 novemberében egyik ismerőse bankkártyáját ellopta, majd több alkalommal összesen százezer forintot meghaladó készpénzt vett fel a bankautomatából. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként azonosították az elkövetőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy a bankkártyával kapcsolatos bűncselekmények megelőzése érdekében a bankkártyát, illetve annak PIN kódját ne tartsák egy helyen és ne írják rá azt a kártyára. Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségre, hívják a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó szám valamelyikét.