Hírek

Lezárt ügy: bódult állapotban vezetett

A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Debreceni Rendőrkapitányság járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi férfivel szemben. 

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított személygépkocsijával közlekedett 2020. augusztus 12-én 21 óra 50 perckor a város belterületén, amikor ellenőrizték a járőrök. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt kábítószert fogyasztott, ezért őt előállították, és vele szemben kábítószergyorstesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 21 éves férfi a vezetési képességre hátrányosan ható szerek által befolyásolt bódult állapotban volt, amikor igazoltatták az egyenruhások.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya – a gyanúsított vezetői engedélyének bevonása mellett – az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Debreceni Rendőrkapitányság  felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A rendőrök ezért ismételten felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas, vagy bódult személy vezet!

 „… hogy mindenki hazaérjen!”