Hírek

Lezárt ügy: emeléstechnikai alkatrészeket loptak

A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A rendőrök 2021. január 30-án hajnalban megállítottak egy személyautót Debrecenben, a Monostorpályi úton. Igazoltatták a sofőrt és utasát is, egy 32 éves férfit. Az ellenőrzés során megnézték az autó csomagterét, ahol több, gyári csomagolású fém alkatrészt találtak. A járőrök elszámoltatták a 34 éves járművezetőt és társát a dobozok származását illetően, azonban ők idegesen és zavartan válaszoltak a kérdésekre, majd beismerték, hogy lopták őket. Az egyenruhások előállították a két helyi lakost a rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket. Mindketten beismerő vallomást tettek.

Mint kiderült, a 34 éves férfi volt az ötletgazda. Rávette barátját, hogy segítsen neki a munkahelyéről ellopni nagy értékű emeléstechnikai alkatrészeket. Mivel kulcsa volt a telephely raktárához, így egyszerűen odamentek a kocsijukkal, és több százezer forint értékű alkatrészt pakoltak a járműbe, majd elindultak haza. Messzire azonban nem jutottak, mert a járőrök még útközben kiszúrták őket.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.