Hírek

Lezárt ügy: ittasan vezettek

A debreceni rendőrök befejezték az ügyek vizsgálatát.

A Debreceni Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást két férfivel szemben. Az egyik járművezetőt 2020. július 16-án, a másikat pedig december 25-én vonták intézkedés alá a járőrök a város belterületén. Mindkét sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett. A férfiakat hiteles légalkoholmérés céljából előállították a rendőrkapitányságra, ahol további két alkalommal is pozitív eredményt fújtak. Kihallgatásuk során elismerték, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában – a gyanúsítottak vezetői engedélyének elvétele mellett – a Debreceni Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

….hogy mindenki hazaérjen!