Hírek

Lezárt ügy: Megtalálták a szállodai csalót

Egy szálloda nem fizető vendége miatt tett feljelentés alapján indult a nyomozás, később kiderült nem egyedi eset, országszerte, üzletszerűen elkövetett csalássorozatba nyúltak bele a gödöllői rendőrök. Az egyesített nyomozást most zárták le.

Egy szálloda képviselője 2018. március 1-jén tett feljelentést egy nem fizető vendég miatt, kiderült, a férfi nem saját adataival intézte szobafoglalását. A rendőrök kiderítették, a csaló a felhasznált személyes adatokat korábban álnéven szerezte meg egy vállalkozótól egy jövőbeni lehetséges megbízást színlelve.

A nyomozást több olyan feljelentés alapján szélesítették, amelyek az akkor már azonosított elkövetőhöz voltak köthetők. Akadt hotelből fizetés nélküli távozás, de képességeit a turisztikától független területen is kamatoztatta: cégalapítás ürügyén rávette egyik áldozatát, hogy a saját nevére vásárolt mobiltelefont internetbank telepítés céljából adja neki, hogy aztán az értékes készülékkel együtt köddé váljon. A konyhájára legtöbbet hozó akciója egy többmilliós kölcsönszerződés volt, melyhez már korábban megszerzett adatokat használt fel, készfizető kezesként tüntetve fel azok tulajdonosát, majd aláírását is ráhamisította a szerződésre.

Az S. László felkutatására tett intézkedések kezdetben nem vezettek eredményre, a kibocsátott elfogatóparancsok alapján azonban 2018. május 24-én Budapesten elfogták. Kihallgatásán a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, de vallomást sem.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ellene jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének, kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének, hamis magánokirat felhasználás vétségének, valamint személyes adattal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadták az ügyészségnek.