Hírek

Lezárt ügyek: Katalizátor-tolvajok felelhetnek a bíróság előtt

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát azzal a két férfival szemben, akik több mint két tucat autóból lopták el a katalizátorokat.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást két füzesabonyi férfival szemben.

A gyanúsítottak 2020. november 5-én történt elfogásukig Tiszaújvárosban, Miskolcon, és Egerben csaknem két tucat – közterületen parkoló – autóból lopták el a katalizátorokat.

A férfiak a terhükre rótt bűncselekmények vonatkozásában beismerő vallomást tettek, a nyomozók őrizetbe vételükről intézkedtek. Az eljáró nyomozási bíró pedig 2020. november 6-án elrendelte letartóztatásukat, amelyet az eljárás végéig fenntartott.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a tolvajok egy mogyoródi cég részére – sajátjukként – értékesítették tovább a lopott katalizátorokat, melyekből néhányat a hatóság lefoglalt és visszaadott jogos tulajdonosának.

Az ügyben szükséges eljárási cselekményeket a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.