Hírek

Lezárt ügyek: két ittas sofőrrel szemben is befejezték az eljárást a sárvári rendőrök

Vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat a Sárvári Járási Ügyészségnek.

Munkatársaink 2021. március 15-én, a reggeli órákban egy személyautóval közlekedő helyi lakost igazoltattak Sárváron, az Esze Tamás utcában. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a járművezető szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A sofőr az intézkedő rendőröknek nem tudta átadni a vezetői engedélyét, mivel azt nem tartotta magánál.

Ugyancsak ittasan ült volán mögé az a járművezető is, akit 2021. március 15-én, a délutáni órákban igazoltattak a járőrök a 8447-es számú úton, a Nick és Uraiújfalu közötti útszakaszon. A rendőrök a férfival szemben az intézkedés során alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A rendőrök a férfi vezetői engedélyét a helyszíni intézkedés során elvették.

A sofőrökkel szemben a Sárvári Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Gyanúsítotti kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését elismerték.

Az ügyekben a szükséges eljárási cselekményeket a Sárvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Sárvári Járási Ügyészségnek megküldte.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét. Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

… hogy mindenki hazaérjen!