Hírek

Lezárt ügyek: tömegszerencsétlenséget okozott

A sofőr áttért a szemközti sávba, majd nekiütközött egy gyerekeket is szállító kisbusznak. A rendőrök a tömegszerencsétlenséggel járó közúti baleset okozása miatt indított ügy vizsgálatát befejezték.

Tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan vétség okozása miatt folytatott büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy 42 éves monorierdői nővel szemben. A gyanúsított 2019. június 12-én 16 óra 50 perckor, a 37-es számú főútvonal 19. kilométerénél, a Szerencs és Miskolc közötti útszakaszon közlekedett autójával, és két utasával. A nő hirtelen áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan nekiütközött egy vele szemben közlekedő szlovák felségjelzésű busznak, amiben gyerekek is utaztak.

A balesetben összesen tizennégyen sérültek meg. Az autó vezetője, illetve a másik járműben ülők közül két fiatalkorú és egy férfi súlyosan, míg további nyolc fiatalkorú szlovák állampolgár és a személygépkocsiban utazó két utas könnyebben sérült meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.