Hírek

Lezárt vizsgálat: Engedély nélkül vitte el munkaadója teherautóját, ráadásul ittasan vezette azt

A Kapuvári Rendőrkapitányság befejezte egy 39 éves mátyásdombi férfival szemben jármű önkényes elvétele bűntett, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult nyomozás vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. november 1-jén 20 óra 20 perckor arról, hogy Babóton, az egyik vendéglátóhely előtt egy feltehetően ittas férfi teherautójával érintőlegesen nekiütközött egy másik járműnek. Az ütközést követően a sofőr utasával együtt kiszállt az autóból, és gyalogosan távozott a helyszínről, majd később a rendőri intézkedés ideje alatt oda visszatért. A járművezető, illetve a kocsi adatainak ellenőrzésekor kiderült, hogy a 39 éves mátyásdombi férfi engedély nélkül vitte el a munkaadója tehergépkocsiját, ráadásul azt feltehetően ittas állapotban vezette, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is megerősített.

A járőrök a férfit elfogták, majd további mintavételre a Kapuvári Rendőrkapitányságra előállították. A levett minta vizsgálatára kirendelt igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a sofőr ittas állapotban vezetett, ezért a férfit a nyomozók ittas járművezetés vétsége, valamint jármű önkényes elvételének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A 39 éves járművezető elismerte a bűncselekmények elkövetését.

A Kapuvári Rendőrkapitányság az ügy vizsgálata során a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtotta, és az iratokat a napokban az illetékes járási ügyészségnek megküldte.