Hírek

Lezárult a vizsgálat a lengyel buszbaleset ügyében

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt javasolnak vádemelést a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2020. augusztus 9-én reggel az M5-ös autópályán Kiskunfélegyháza térségében.

A helyszíni szemle adatai szerint a Szeged felől Budapest irányába közlekedő, lengyel turistákat szállító autóbusz a sztráda 115.450-es méterénél nem követte az út vonalvezetését, letért az útról és árokba borult. A baleset következtében egy 35 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű többi utasa – 44 turista, a váltósofőr –, valamint a buszvezető is megsérült.

Az eset körülményeinek vizsgálata során a rendőrök azt állapították meg, hogy a balesetet emberi mulasztás okozta: a sofőr figyelmetlen volt.

A jelenleg szabadlábon védekező 65 éves gyanúsított ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

A közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, de körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető.

                                                                                             …hogy mindenki hazaérjen!