Hírek

Megalapozott a gyanú

A monori rendőrök elfogták és előállították azt a 40 éves pilisi férfit, aki késsel fenyegetőzve kérte számon korábbi sérelmét egy rokonán – a gyanú szerint.

Bográcsoztunk, én berúgtam – kezdte vallomását a férfi, amikor kihallgatója arról faggatta, mi történt 2021. március 15-én rokona házában. A gyanú szerint a bejárati ajtót feltépve, kb. 30 cm-es pengéjű késsel a kezében rontott haragosa családjára, hogy számon kérjen egy 9 nappal azelőtti, súlyos testi sértés miatt ellene tett feljelentést. A bökővel hadonászva megöléssel fenyegette a jelenlévő felnőtteket és gyerekeket. Csak akkor volt hajlandó elhagyni a lakást, amikor egyikük közölte, hívta a rendőrséget. Búcsúzóul idegességében kitört négy ablaküveget, majd távozott.

A rendőrök rövid idő alatt előállították, őrizetbe vétele mellett felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének, valamint zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A gyanúsítás ellen panaszt nem tett, a rokon kérdőre vonását elismerte, de kés – amiből elmondása szerint otthon kb. 100 darab van – akkor nem volt nála, nem fenyegetőzött öléssel, a terhére rótt bűncselekményt tagadta. Ahogyan azt a támadást sem ismerte be, amelyben 2021. március 6-án harmadmagával vett részt a gyanú szerint és a vége a sértett kéztörése lett, amit egy baltával okozott.

Az azóta letartóztatott férfi ellen a további eljárásokat a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.