Hírek

Megnövekedett forgalom volt a hétvégén Csongrád-Csanád megye határátkelő helyein

Csaknem 367 ezer utazó használta az elmúlt 72 órában a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyeket, akik több mint 129 ezer járművel lépték át az országhatárt. Volt olyan időszak amikor a várakozási idő Röszkén és Csanádpalotán is meghaladta a négy órát.

Szombaton a Röszke Autópálya-határátkelőt használók száma megközelítette a 49 ezret, legtöbben azonban Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyet vették igénybe szintén ugyan ezen a napon ahol, több mint 51 ezer utas jelentkezett átlépésre.
A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket szükség szerint teljes kapacitáson, mintegy 65 forgalmi sávot megnyitva működtette.
A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket! Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!