Hírek

Megsérültek a motorosok

A rendőrök az elmúlt négy napon Nógrád megyében egy személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Egy 41 éves férfi személygépkocsival Hollókő irányából jobbra, Felsőtold irányába kikanyarodott és későn észlelte a vele szemben közlekedő, személygépkocsit előző három motorost. Az egyik motoros az ütközést el tudta kerülni, míg az őt követő 21 éves férfi járművével fékezett és megállt, akinek a mögötte közlekedő 41 éves motoros nekiütközött. A baleset következtében mindkét férfi megsérült.

Az elmúlt négy napon a rendőrök további három anyagi káros közúti közlekedési baleset és három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a jó idő beköszöntével egyre több motorosra kell számítani megyénk útjain, ezért a rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek!

A motorkerékpárosokat a gépkocsikra jellemző passzív biztonsági eszközök nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. A motorosok emellett kevésbé észlelhetők, mint a nagyobb méretű járművek, ezért fontos, hogy a járművezetők fokozottan figyeljenek rájuk.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy maguk a közlekedésben résztvevők tehetnek a lehető legtöbbet a balesetek megelőzése érdekében, méghozzá a közlekedési szabályok maradéktalan betartásával!

…hogy mindenki hazaérjen!