Hírek

Milliós értékben loptak gépeket – a fővárosi nyomozók véget vetettek a sorozatnak

Az újpesti rendőrök befejezték a nyomozást, melyben három embert több bűncselekmény miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

Mintegy 8 millió forint értékben loptak szerszámgépeket egy fővárosi építkezésről 2020 áprilisában. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást.

A rendőrök 2020. április 30-án Gödöllőn elfogták C. Róbert budapesti lakost, aki egy teherautó platójáról lopott el egy több százezer forint értékű vésőgépet. A rendelkezésre álló adatok szerint az itt elfogott férfi a korábbi szerszámgép-lopásban is részt vett, a bíróság ekkor bűnügyi felügyeletét rendelte el.

C. Róbert és társa ezután december 9-én egy rendszám nélküli autóval ment egy mendei telephelyre, ahonnan egy utánfutót loptak el az azon lévő, közel 12 millió forint értékű ágaprító géppel együtt. Az utánfutót Kerepesre vitték eladni egy orgazdának. A budapesti rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették őket, a bíróság pedig letartóztatta a lopással gyanúsítható két férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az 53 éves C. Róbert ellen lopás bűntett és egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett, az 50 éves K. József ellen lopás bűntett, míg a 43 éves H. Gábor ellen orgazdaság megalapozott gyanúja miatt a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait átadták az illetékes ügyészség részére.