Hírek

Mindent elvégeztek

Befejezték a nyomozást a gödöllői rendőrök abban az ügyben, mely egy rutinszerű igazoltatással kezdődött, alufólia csomagokkal, gyorsteszttel és az érintett házának átkutatásával folytatódott.

Gépkocsiban ülő fiatalokat igazoltattak a kistarcsai járőrök 2018. szeptember 2-án délután. A látható jeleket hamar megfejtették, ösztönük azt súgta, elidőznek ott még egy darabig. Megérzésük igazolódott: egyikük nadrágzsebéből előkerült egy önzáró tasak, benne 11 db, alufóliába csomagolt, adagonként kb. 1 gramm kábítószergyanús növényi származék, egy másik önzáró tasakban kb. 3 gramm, ugyancsak kábítószergyanús növényi származék lapult. A 24 éves férfinél kábítószer-fogyasztást jelzett a drogteszt, ezért a rendőrök mintavételre előállították, később az igazságügyi toxikológiai szakértő megállapította, kábítószer hatása alatt állt.

Lakását átkutatták, bruttó 117 gramm kábítószergyanús anyagot, egy fémdobozban további kábítószergyanús anyagmaradványt, illetve még 2 gramm kábítószergyanús anyagmaradványt is lefoglaltak. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a lefoglalt anyag kábítószernek minősül, delta-9-THC hatóanyagot tartalmaz.

A 24 éves péceli férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte. Kihallgatásán elmondta, hogy rendszeresen szerzett be anyagot saját fogyasztásra. Magyarázata szerint azért találtak nála nagyobb mennyiséget, mert nem volt ideje állandóan vásárolgatni, az egyszerre több anyagilag jobban megérte.

A Gödöllői Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, a keletkezett iratokat az ügyészség részére átadta.