Hírek

Mobiltelefonokat és okosórákat lopott többmilliós értékben két román férfi

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A korábbi országos koordináció és egy nemzetközi (román, cseh, szlovák, osztrák és magyar rendőrökből álló) nyomozócsoport munkájának eredményeként a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást két román férfi ellen. A 32 és 34 éves elkövetők 2019. december 21-én, hajnalban betörtek egy dunakeszi műszaki áruházba, és onnan az üvegvitrinekből mobiltelefonokat, okosórákat loptak el. A rongálással több mint 1,5 millió forint kárt okoztak, az ellopott tárgyak értéke közel 7,5 millió forint volt. A két férfit a veszprémi nyomozók a Pest megyei rendőrökkel közösen az M5-ös autópályán fogták el nem sokkal később a bűncselekmény elkövetése után.

Az elkövetők a gyanúsítotti kihallgatásukon beismerő vallomást tettek, és elmondták azt is, hogy a dunakeszin ellopott tárgyak eladásával akarták fedezni mindennapi megélhetésüket. A gyanúsítottakat a rendőrség előterjesztése és az ügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatta.

A további adatgyűjtés eredményeként a veszprémi rendőrök megállapították azt is, hogy egyikőjük, a 34 éves férfi 2019. november 28-án, hajnalban Győrben követett el hasonló betörést, akkor közel 1 millió forint értékben vitt el mobiltelefonokat, szintén egy műszaki boltból.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

betörés