Hírek

Napi mérleg: Négy pozitív alkoholteszter, három körözött, egy vezetéstől eltiltott elfogása

Az elmúlt 24 óra eseményei Győr-Moson-Sopron megyében.

A Győri Rendőrkapitányság járőrei a városban igazoltattak 2021. március 20-án egy 40 éves rákóczifalvai férfit és annak 37 éves feleségét. Az adataik ellenőrzésekor kiderült, hogy mindkettőjüket a Váci Rendőrkapitányság körözte elfogatóparancs alapján, ezért elfogták, majd előállításukat követően a váci rendőröknek átadták őket. Aznap éjjel egy 21 éves váci fiatalembert is ellenőriztek a rendőrök Sopronban, a Várkerületben. Az ő igazoltatásakor az egyenruhások megállapították, hogy ellene a Pesti Központi Kerületi Bíróság adott ki körözést, ezért elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a fiatal férfit, ezután pedig – őrizetbe vételét követően –a megyei rendőr-főkapitányság fogdájába vitték.  

Hidegségen 2021. március 20-án délután a rendőrök egy 41 éves helybéli járművezetőt igazoltattak. Ennek során megállapították, hogy a férfi úgy vett részt a forgalomban munkaadója teherautójával, hogy őt a Soproni Járásbíróság a járművezetéstől eltiltotta. A sofőrt elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a szükséges eljárási cselekmények végrehajtása miatt.  

Az elmúlt 24 órában a győri járőrök egy 85 éves helybéli, egy 38 éves budapesti járművezetővel, míg a csornai rendőrök egy 36 éves bősárkányi sofőrrel, a kapuvári egyenruhások pedig egy 44 éves helybéli gépkocsivezetővel szemben intézkedtek. A közlekedésrendészeti ellenőrzések során mindegyikükkel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami mind a négy férfi esetében pozitív értéket mutatott, ezért elfogták, majd további mintavételre az illetékes rendőrkapitányságokra előállították őket. A rendőrség ittas járművezetés vétségének gyanúja miatt mind a négy esetben büntetőeljárást indított.